Αρχική / Νέα / Επικοινωνία

 
Γενικά | Ιστορία | Πολιτισμός | Ψυχαγωγία | Σύλλογοι Ο ποταμός Αγγίτης
Δήμος Κορμίστας - Ψυχαγωγία

 

1. Το φαράγγι του Αγγίτη
2. Συμβολή - Ράφτινγκ

1. Το φαράγγι του Αγγίτη

Το έργο ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΑΓΓΙΤΗ που έγινε στον Δήμο Κορμίστας είναι το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων ετών στην περιοχή του Δήμου.
Άφορα βέβαια και τους άλλους δυο Δήμους της περιοχής Αλιστράτης – Πρώτης, διότι το έργο εκτείνεται στα διοικητικά όρια τους, τα πάρκα αναψυχής, ξενοδοχεία κλπ. ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Κορμίστας.
Το Φαράγγι του ποταμού Αγγίτη είναι ιδανικό για τους αθλητές του κανό-καγιάκ. Ήδη πάρα πολλές ομάδες με αθλητές και άλλους, αθλούνται στην συγκεκριμένη διαδρομή του Φαραγγιού, ξεκινούν από την είσοδο στην Συμβολή και καταλήγουν στον Δ.Δ Κρηνίδος Βιτάστα του Δήμου Πρώτης.
Υπάρχει πλέον και οδική σύνδεση του φαραγγιού με την Εθνική Οδό Δράμας Θεσσαλονίκης στο ύψος του 22ου χλμ. στη Νέα Μπάφρα, που οδηγεί στην πεζογέφυρα την οποία μπορούν να διασχίσουν οι τουρίστες και στη συνέχεια να περπατήσουν στην πλακόστρωτη διαδρομή, μέχρι το σπήλαιο της Αλιστράτης.
Κατά μήκος του Φαραγγιού υπάρχει ποδηλατόδρομος μήκους 7 περίπου χιλιομέτρων σε μια φανταστική διαδρομή στην οποία οι κάτοικοι και οι τουρίστες μπορούν να κάνουν ποδήλατο και να απολαύσουν το φαράγγι από ψηλά.
Στην είσοδο του φαραγγιού πολύ κοντά στο Δ.Δ. Συμβολής υπάρχει φυσικό αμφιθέατρο όπου διοργανώνονται από τους νέους πολλά river party, συναυλίες κτλ. Σε όλο το χώρο της εισόδου του φαραγγιού έχει τοποθετημένα πολλά ειδικά τζάκια για μπάρμπεκιου. Ιδιαίτερα την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, πλήθος κόσμου μαζεύεται από την γύρω περιοχή για να γιορτάσει την Πρωτομαγιά.
Επίσης υπάρχουν ξύλινες κατασκευές και παιδικά πάρκα.

[Επάνω]

2. Συμβολή - Ράφτινγκ

Η Συμβολή, ένα γραφικό χωριό του δήμου Κορμίστας είναι το σημείο όπου ξεκινάει το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη.
Το φαράγγι έχει μήκος 15 χλμ. και φτάνει μέχρι το χωριό Λευκοθέα.
Σε απόσταση 1 χλμ. από το δημοτικό διαμέρισμα Συμβολής, βρίσκεται ένα μικρό φράγμα. Άνωθεν  αυτού συλλέγονται πηγαία ύδατα  του Μαυροπόταμο πριν αυτός συναντηθεί με τον Αγγίτη, τα οποία είναι γνωστά ως «γαλάζια νερά» και είναι κατάλληλα για πεστροφοκαλλιέργειες
Λίγο πριν την είσοδο του  φαραγγιού  υπάρχει φυσικό αμφιθέατρο όπου διοργανώνονται από τους νέους  river party, εκδηλώσεις, συναυλίες κλπ.

Από την είσοδο του, υπάρχει αριστερά ποδηλατόδρομος μήκους 7 περίπου χιλιόμετρων κατά μήκος του φαραγγιού  μια  διαδρομή στην οποία οι επισκέπτες  μπορούν να κάνουν ποδήλατο και να απολαύσουν το φαράγγι από ψηλά Ο χώρος της εισόδου του φαραγγιού είναι ειδικά διαμορφωμένος, για αναψυχή με τρόπο που σέβεται το φυσικό περιβάλλον, υπάρχουν  παιδικά πάρκα, ξύλινα τραπέζια, παγκάκια καθώς και ειδικοί χώροι για μπάρμπεκιου. Την πρώτη μέρα του Μαΐου κάθε χρόνο πλήθος κόσμου μαζεύεται από την γύρω περιοχή για να γιορτάσει την Πρωτομαγιά. Από εκεί γίνεται και η εκκίνηση των διαδρομών Rafting του Αγγίτη.
Αυτές είναι δύο. Η πρώτη είναι διάρκειας 1:30 ώρας με εναλλαγές ανάμεσα σε πρανή 50-70 μέτρων σε πιο ορμητικά νερά, ενώ η δεύτερη έχει διάρκεια 2 ωρών και είναι ηπιότερης μορφής χωρίς σημαντικό βαθμό δυσκολίας..
Το φαράγγι του Αγγίτη είναι ένα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους τοπίο  με γεωλογικές εξάρσεις να εναλλάσσονται με σπηλιές σκαμμένες από τα νερά του ποταμού μέσα στους βράχους και πλούσια βλάστηση κάτω από τις ειδικές συνθήκες μικροπεριβάλλοντος που δημιουργούνται μέσα στο φαράγγι.

[Επάνω]

Ο αγγίτης από ψηλά
Περιοχές απίστευτου φυσικού κάλλους κατά μήκος του ποταμού
Ο Αγγίτης κοντά στη Συμβολή
Μονοπάτι κοντά στη Συμβολή
Ράφτινγκ στον Αγγίτη
 
Αρχική | Οι Δήμοι | Χάρτες | Κάμερες | Νέα | Επικοινωνία | Downloads | Σύνδεσμοι
Επικοινωνία Αρχική Σελίδα